En liten utflykt?

Eftersom detta trots allt var tänkt som en fotoblogg från början kan jag meddela att jag jobbar på ett litet projekt just nu. Har hittat ett häftigt objekt som jag skall föreviga. Just nu sitter jag och suger i mig inspiration, någon gång under semestern skall utflykten förhoppningsvis bli av :)

Jorå! Så föratteeeee...

...Hur va det sagt nu igen atteeeee? Jorå! Semestern börjar imorrn! Kort semester i år men vad gör det när de 2 senaste veckorna mer eller mindre regnat bort? Så nu håller vi tummarna för att semestern blir solig! Skulle det nu bli regn har jag något att pyssla med ändå. Försöker lära mig "trolla", det är rätt kul faktiskt! :)

Dagens ungdom...

eller ja... dagens barn rättare sagt!

Inte undra på att de blir som de blir...

Idag skulle jag hämta ut lite pengar så jag letade parkering. Hamnade bakom en bil som tog den första av två rutor så jag skulle ställa mig bredvid. Kollar in snabbt i bilen intill och ser att det sitter tre barn i bak. Barn behöver plats tänker jag så jag backade ut för att ställa mig lite längre åt höger. Jag hinner knappt få min front i höjd med bakhjulen på grannbilen innan jag ser hur bakdörren flyger upp samt hur en fot har sparkat upp den. Det där med att barn sparkar upp bildörrar trodde jag bara var en myt tills idag! Hade jag inte hunnit backa ut hade det suttit en vit dörr i sidan på min bil...

Försöker få ögonkontakt med mamman som går runt för att stänga till dörren och ge henne arga blicken. Dock vågar hon inte möta min blick utan verkar lite smått generad över det inträffade. Men nu kommer det riktigt intressanta! Hade det varit jag som hade sparkat upp dörren hade min far sett till att tala om för mig att det var fel det jag gjorde. Han hade sagt det på ett sätt så jag inte hade vågat göra om det. Elakt kanske en del skulle tycka? Barnuppfostran anser jag... Dock verkade denna mamman enbart generad över situationen och hennes ansiktsuttryck visade att hon sa något i stil med:

"Lilla söta gumman, gör inte så"

Om det är så man uppfostrar barn i Sverige nu för tiden är det nog läge att fly landet!

It's a nice!

Nästa vecka får man köra hundtricket! :P

Farbror åker till cypern en sväng och då skall jag vara hundvakt. Det är med glädje man tar hand om Atlas! Mysigare jycke får man leta efter :)


20080503-DSC_0246

Oooookej?

Vissa människor gör en förvirrad...

Igår kväll hade jag inget direkt för mig och när jag stod och röjde lite på uteplatsen kom en kvinna fram. Hon frågade om jag kunde hjälpa hennes dotter att flytta in och bära lite lådor för en hundring. Nåja tänkte jag, jag har ju inget för mig och det är ju alltid mycket månad i slutet av pengarna så en liten hundring är ju pengar det också. Så jag traskade över och hjälper dem bära upp. När jag var klar och hade fått min hundring och tänkte gå över till mig frågade hennes styvfar om jag kunde hjälpa till att guida till Statoil i ryd så de kunde lämna tillbaka kärran. En sån där "hyr här lämna där". Jag började dra vägbeskrivningen som inte är speciellt svår.

"Åk till rödljuset vid shell, där tar du vänster och sen är det bara rakt fram i alla rondeller tills du ser bilia, då är det vänster i den rondellen. Sen är du framme"

Han såg förvirrad ut, han kanske t o m har värre lokalsinne än min mor. Eller så var han bara trött efter resan. Så han frågade om jag kunde hänga med och guida för en hundring till. Visst sa jag. En hundring för att säga "rakt fram" i några rondeller är ju rätt lättförtjänta pengar. Fick t o m en iskall folköl som tack utöver pengarna så visst, det var väl helt okej. 

Nyss när jag gick ut för att läsa lite såg jag en bananlåda med blommor...
 
DSC_5202

Åhh va snällt av dem tänkte jag, som tack för hjälpen... Såg att det satt en liten lapp i så jag plockade upp denna och började läsa...

"Hej Niklas,
Tack för all hjälp med flytten igår.
Om du vill vore det jättesnällt om du vattnade dessa blommor... :)

Jag kommer tillbaka om 4 veckor och hämtar dem.

Stora tack igen!

/Julia"

Vad förvånad hon ska bli när hon märker hur gröna fingrar jag har! Är inne på min tredje yuccapalm efter att ha dödat två (den som säger att det inte går ljuger!).

Det är fult att svära...

...Men jag gör det ändå, fan!

Dagens I-landsproblem, hade äntligen fått tummen ur och beställt en platt-tv. Det var Panasonics förra värsting som nu var på väg ut ur sortimentet och därmed var riktigt billig! :) Idag när jag skickade mail till webhallen och bad om kollinr fick jag till svar:

"Hej Niclas!

Jag kollade med de ansvariga och de kollade med leverantören som skulle 
skicka denna TV. De meddelade oss att TV'n inte fanns i lager och inte 
var skickad. De hade även ingen information om när denna skulle anlända 
hos dem igen."
Det är inte min vecka det här, först får man reda på att bilen kommer först i oktober och inte september. Sen kommer detta också... Scheisse!


Vissa dagar...

...Är det tur att man inte kan göra en roundhousekick á la Chuck Norris. Då vet jag två personer som garanterat skulle vara utan huvuden idag. Jag brukar sällan brusa upp mig men idag har hatet varit beyond bottenlöst. Nåja, jag får väl lugna mig genom att kratte löv eller nôt...

Vilken födelsedag!

Vissa år funderar man på om det är så märkvärdigt att fylla år. Det är bara allmänt tråkigt och jäkligt. Men, gårdagen var raka motsatsen! Trots lite sena ankomster och ett bra mycket mer pressat schema hann vi med allt som hör ett 5-årskalas (23=2+3) till. Det var bullar, saft, tårta, partyhattar, 50 ballonger, serpentiner överallt, partytutor, fiskdamm, grillad korv med bröd, fia med knuff(läs hutt) och sist men inte minst Farbror Bosse. Kvällen spenderades med väldigt trevligt folk och senare drog vi oss in mot husaren. Lite väl mycket folk mot slutet bara men det gick bra ändå!

Så tack för en kanontrevlig kväll!

Murphys Lag...

Ja ibland drabbas man av den... Idag var en sådan dag...

1. Går upp på morgonen, småseg men ändå lust att göra något. Jag får ju låna far mins bil fram tills jag får min nya i september på villkoret att jag byter olja och filter. Vaknar kl 8 så varför inte gå upp med en gång och sätta igång med dagen och serva bilen? Sagt och gjort så går jag upp...

2. Går och ställer mig i duschen... Hemskt vad dåligt tryck det var! Utan att meddela folket som bor i området så har kommunen tydligen fått för sig att de ska stänga av vattnet idag... 

3. Sen var det dags att dra sig mot stan och banken för att sätta in pengarna man fick för bilen... Självklart verkar PRO ha styrelsemöte på banken så det tog sin lilla tid!

4. Dags att dra till mekonomen (Det enda som faktiskt funkade bra idag...)

5. Dags att dra hem och skruva samt dammsuga ur bilen... Skruvar ur pluggen ur tråget och låter oljan rinna ur så fint, plockar bort påfyllningslocket och låter det stå på avtappning... Under tiden ska man passa på att dammsuga ur bilen då, får bort det värsta gruset och märker sedan hur den suger dåligt... Full samt trasig påse! Skitkul! Nåja, bättre än inget!

6. Nu kommer det roliga, har dörrarna till garaget öppna. Hör då hur det börjar mullra på och ösregna. Inga problem tänker man, jag står ju under tak. Dags att skruva bort filtret nu då, på med avdragaren och.... nehe? Nu passade inte avdragarhelvetet bara för att japsen har slängt på världens minsta oljefilter. Tummen upp för det! Bara att prova med några små "bonnaknep". Dock var det lite tajt om utrymme så inga knep funkade... Inte ens att sätta en mejsel i filtret...

7. Bara att invänta uppehåll och cykla bort till shell för att handla en bättre avdragare då... Kommer då fram till att mackar inte borde få kallas för mackar längre! Du kan välja mellan 17 olika sorters yoghurt, 23 smörgåspålägg, 8 sorters frukostflingor och allt annat som hör matbutiker till. Det finns 2(!) hyllor i ett hörn med bilgrejer. Resten är bara mat! Det finns några torkarblad och lite oljor, men minsann inga avdragare. Bara att cykla vidare till Autoexperten...

8. På Autoexperten jobbar dock Skövdes drygaste 15åring (han var säkert runt 20 men såg ut som om han körde trimmad Honda MT5). Tycker det är mycket roligare att prata i telefon än att hjälpa en kund som kommer in för att handla. Frågar om de har oljefilteravdragare. Killen ser ungefär lika frågande ut som en Utah-bo som får höra ordet monogami.

9. Han hämtar en annan kille istället. Detta är en trevlig prick som man handlat en del av innan och vi såg ut att dela åsikter med varandra om den där sommarjobbaren... Han hjälper mig hitta en passande avdragare på nolltid... Pynta 258kr och åka därifrån...

10. Självklart börjar det regna på hemvägen... Men där tar jävelskapet slut. För med rätt verktyg gick allt som en dans och nu är allt bra igen... Något som är ännu bättre, det är att fr o m september behöver jag inte röra en skruv på bilen. Ska bli så skönt med nytt!!!

RSS 2.0