Sommarkänsla!

Värme ute, pollen åt alla håll och kanter, kortklippt, Hoffmaestro & Chraa - Seize The Day (Spotifylänk) i stereon, solbrillor på, rutorna nere så man kan andas in den underbara luften, 1 flak heineken och en låda carlsberg i bagaget... Nu är man redo för valborg och grillfester!


Livsnjutare...

Har varit en sjuhelsikes stressig dag på jobbet idag! Så när jag kom hem kände jag för att vara mig själv för en stund... Dock är inte Norrlands guld min grej i dessa lägen. Så jag hällde upp ett litet glas med Aberlour A'bunadh (Den godaste whiskeyn jag smakat hitills!), gick ut på uteplatsen och tände en liten cigarr. Detta i kombination med lite soft musik en ljummen vårkväll/natt är verkligen underbart... Visserligen är det bara måndag men ändå. Ibland måste man få njuta lite!


Väldigt ospännande!

Mjo, det kan man lugnt säga om dagens MotoGP. Eftersom LR tog ca 4 timmar på sig att exportera 1200 bilder fick jag lite tid till annat. När filmerna var inspelade och klara på ena datorn var det fortfarande en och en halv timme kvar i LR på den andra. Då såg jag min chans eftersom racet började. Inte överdrivet spännande direkt. Dock kul med lite oväntade placeringar. Att Kallio kom på en sån bra plats var lite oväntat och riktigt roligt! Men jag hade gärna sett lite mera fightingspirit från Rossis sida i täten. Med fem varv kvar är det lite sent påtänkt att dra på...

Nåja, som sagt är LR äntligen klart så nu ska jag ge mig på porträtten :)

Vilket jobb det blev!

Har nu redigerat 1204 "mingel"-bilder som exporteras för fullt i Lightroom, det går inte fort men det går långsamt...

Under tiden låter man den andra datorn spela in filmen från videokameran som sedan skall brännas ut. När det är klart och allt är exporterat från Lightroom blir det Photoshop och porträttredigering för hela slanten! Sedan skall allt brännas ut och efter det kan man unna sig lite lugn och ro... Någon gång i natt skulle jag tippa på...

pust och stön!

Bosniskt Bröllop...

Igår fotade man ett bosniskt bröllop... Riktigt spännande. Men det blir en del bilder att gå igenom. Har nu kommit till bild 700 av 1650. Och då har jag inte ens rört de seriösa porträtten. Känns som att jag har att göra idag!

För övrigt har jag nog fått en dos av syntdragspel som räcker för 5 livstider. "Bandet" stod och spelade från kl 18 tills jag drog hem vid halv 2. Dessutom fortsatte de säkerligen en bra stund efteråt. Det blev några korta pauser ibland med lite CD-musik. Jag hade aldrig förmitt liv trott att Who's da man (zlatan) skulle kännas som en befrielse och en bra låt men det fick jag vara med om igår!

Nåja, back to work!

Nervositeten kommer krypande...

Jag har inte skrivit här på ett tag. Men det beror på att det har varit precis fullt upp de senaste dagarna. Det blir inte bättre heller. Idag skall man fota ett bröllop med festen efteråt och alltihop. Så idag har man fullt upp och likaså imorgon när alla bilder skall gås igenom... Hej och hå!

Efter klagomål...

Så får jag väl lov att säga att tävlingen jag vann var från kursen i studiofoto. Jag to helt enkelt bästa bilden :)

Vissa dagar blir man gladare än andra...

Idag t ex! Kammade hem första plats i en fototävling :)


Back to work...

Jaopp, nu är det slut på det roliga... varit ledig i 17 dagar nu och hunnit med förvånansvärt mycket! Har inte varit många "lediga" stunder. Dock börjar man väl egentligen inte jobba imorrn, det blir kurs mån-ons och jobb tor-fre. Så det blir en liten mjukstart...

Just ja... igår kunde man slutföra Vårstädningen av bilen... Spola av alla mattor, tvätta bilen grundligt, t o m putsa alla rutor och till sist slänga på lite vax... Alltid lika härligt att se alla små små små vattenpärlor som blir på en nyvaxad bil :)


Så seg så seg...

Trots att jag inte ens har rört något alkoholhaltigt sen påskafton känns det nästan som en bakfyllesöndag... Måste nog vara att det helt enkelt har varit fullt upp de senaste två veckorna och att det tar ut sin rätt idag... Så denna dagen har spenderats på uteplatsen och i soffan med en god bok och en flaska sodastreamat vatten... Slappt och gött!

Dagen...

Ja vad har man hittat på idag?

Bytt till sommardäck
Dammsugit och vårstädat bilen
Tvättat sätena
Skulle sedan tvätta bilen här hemma men då har de inte dragit på vattnet till spolplattorna än... skit!
Hämtade Digitalboxen (så nu kan man äntligen följa gp-cirkusen!)
Drog och hälsade på Eda i hennes nya lägenhet
Hjälpte Eda hitta DVD-spelare
Köpte Soda Stream!
Kopplat in Digitalboxen...
Druckit hemmagjord "loka"

Plugg i höst?

Då har man sökt två 7.5p kurser inför i höst. Ska bli intressant att se om man kommer in på någon.

Fotografi - Visuell Kommunikation som förstahandsval och Digital Bildbehandling som andrahand...

Då håller vi tummarna nu! :)

Jag som hade velat se en rejäl fight!

Stoner vs Rossi. Finns det någon bättre underhållning? Detta ÄR racing!


FECK!!!

Här har man längtat hela helgen efter denna kvällen... Började tagga redan i fredags när man kikade på träningarna. Igår var man på elmia så då hann man inte kika på kvalet. Men det var ruggigt spännande att se uppvärmningen idag...

Sedan var det dags! 125orna började ge sig ut på banan. Rätt tight och intressant race som bröts redan efter 4 varv p g a regn. De ser dåligt om det regnar då de kör på natten och banan är upplyst av massa superstarka lampor...

För att hålla schemat ställde de in 125cc-racet och inväntade bättre väder inför 250cc. Grattis till en hyfsat välförtjänt vins Iannone!

250cc körde enbart 2/3 av sitt race, m a o 13 varv. Grattis till Barbera och Cluzel som blev etta resp tvåa. Riktigt bra kört! Barbera var lite mer erfaren och hanterade situationen bra. Men Cluzel var bra jäkla hungrig vilket resulterade i en hel del läskigt vobbel då och då.

Man börjar sjukt sugen på att se de stora pojkarna göra upp! Njuta av ljudet från en Yamaha och en Ducati jämsides. Rossi är hungrig och skulle säkerligen jaga Stoner hela tiden. Minsta lilla misstag från Stoner så kommer Rossi och hugger direkt!

Men precis när Rossi (min favorit!) och grabbarna ska kliva upp på hojarna börjar det regna. Det utvecklas till skyfall och racet blev inställt och körs ev. imorrn. Feck! Jag som var riktigt jäkla laddad inför premiären!!!

Vad ska man göra nu då?!

Påskfirande i Jönköping...

Jaopp... imorrn bär det av "tidigt" på morgonen. Samling i skövde, sedan karavan mot hjo där vi möter upp ett gäng till så det blir en lång karavan till elmia. Självklart är kameran och videokameran med. Vi får se vad det blir av det hela. Snart är det dags att snutta kudde...

Inflyttningsfest?

Ja egentligen skulle Eda haft inflyttningsfest igår. Men så kom hon på att hon jobbade kväll så den blev hemma hos mig. Extra kul när man fick reda på det samma dag... Nåja, inga sura miner. Det var bara att göra några gratänger och tända grillen...

Skala potatis som fan!




Ah det va Tore, han har precis tänt på grillen...


Kött e gött!


Historiens snyggaste Halloweenmask, Flintastek edition



Köttet och gratängerna klara




Hoppas de smakar...


När man spelar Guitar Hero gäller det att tänka på två saker... Ge allt, o ha kul! Full fart!

Pruttfull?

Stackars norrmän som har hållit inne gaserna så länge, de måste ha ont i magen... Eller vad är egentligen pruttfull?

"De är pruttfulla och åker runt, runt i en enorm bilkö"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4869705.ab

Ja fifan!

Nu är utemöblerna och grillen rengjorda. städat lite snabbt i lägenheten. Ska strax hoppa in i duschen och sen ska man stryka skjorta... Vädret verkar dessutom hålla i sig så det ska nog bli en lyckad grillfest ikväll! :)

Hoppas att omeletten hinner smälta ner bara så man är hungrig när man ska smälla i sig sin karré!









Vanlig hederlig bonnomelett is the shit!

Lite bilder från ottan...

Jag kunde inte riktigt somna om i morse så jag packade väskan och drog ut på en liten tur för att dokumentera ett skövde som börjar vakna till liv...

Morgonstund har guld i mund


Vissa tar tåget till jobbet




Andra går...


Andra tar bussen...


Sedan efter att jag redigerat lite åt jag frukost... Drog vidare till IKEA och handlade lite... Fikade lite... Åkte hem... Lasta ur bilen... Sedan var det dags att ge sig ut och fota igen... Bilder från detta kommer senare :)

Veiron i ottan!

Ja gomorron gomorron gomorron!!!

Nu ska ni få ett hett tips! Om ni går runt och är jättetrötta kl 21 på kvällen... Gå inte och lägg er! Då vaknar man kl 4 på morgonen och kan inte somna om!

Man får väl vara nöjd någon gång...

...Som idag (igår om man är kinkig med datum) t ex... fotade kompisens bil och blev faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet!


Hej och hå!

Underbart med sol och vår, ja nästan sommarvärme idag för att vara ärlig! Årets första glass inhandlades idag... Det är härligt att stå i vårsolen med en kall tiptop i handen. Livet är helt enkelt tiptop igen! :)

Sedan har man varit ute och fotat kompisens bil... Körde runt halva stan i ca 4 timmar för att hitta nya platser och nya möjligheter. Det blev sisådär 350 bilder att gå igenom nu. Det är inte riktigt så man känner för att lägga ner massa tid på ALLA bilder utan man väljer ut de bästa... Denna fick inte vara med t ex...



Nåja, back to work! Har ett gäng kvar!

Underbart!

Nu har man ledigt i 17 dagar framöver! Ledigheten börjar med massa sol, ska väl dra ut och föreviga det hela så snart jag är färdig med tvätten... Nu känns det som att våren har kommit! :)

RSS 2.0