Snart dags för ett nytt år...

...Men för att avsluta det nya året började jag med en fin frukost för mitt hjärta som inte verkade allt för impad... Får hoppas att det bara var dåligt morgonhumör...


Tyvärr...

...lär jag inte vara så aktiv med bloggandet de kommande veckorna :P


Hela svenska folket är drogade!!!

Rubriken må låta hemsk och osann. Men det värsta är att det faktiskt är sant!

Så fort drogen finns att köpa dröjer det millisekunder innan den är slut. Folk åker runt halva stan för att få tag i den. Många har t o m fått den i julklapp! Att helt öppet ge droger i julklapp när släkt och vänner kan se är väldigt skumt! Dock ska jag erkänna att jag också gjort mig skyldig till att ge bort den i julklapp. Jag gav t o m bort drogens "steg två". Folk låter minderåriga vara med och använda den. T o m små barn! För att hjälpa er icke invigda att känna igen symptomen kan jag ge några kännetecken...

1. De är väldigt glada
2. De går runt och nynnar/sjunger
3. Det vanligaste de nynnar/sjunger på är "Mamma Mia, here I go again............."

Jag talar naturligtvis om filmen Mamma Mia. Steg två är Singstar ABBA...

En rätt bra dag trots allt...

Dagen började sådär bra för att vara ärlig... Vaknade på helt fel sida. När jag sedan skulle öppna juicepaketet och det skvätte juice över halva golvet rann det över för mig...

Men efter att ha sansat mig lite var det helt okej. Dock drog vi in till stan där jag blev helt jäkla tokig igen på alla idioter till människor som verkar ha de trängsta gångarna i butikerna som mötesplatser...

Men men. Lite fynd gjorde man vilket faktiskt gjorde dagen helt okej. Och som grädde på moset gjorde Petra en jättegod flygande jakob! Vägen till mannens hjärta går via magen så nu är man på gott humör igen :)

Ända tills man räknade på hur mycket man "slösat" idag.

1 par converse
1 par nya engineered jeans (har två par som knappt håller ihop så de behövde en ersättare... denna gången ett par mörkblå)
Nu får vi bryta modeblogg-temat
1 st "riktig" kaffebryggare
Lite vin och gula änkan inför onsdag då det skall firas förlovningsdag och nyår.
1 full matkasse
2 sugrör (vad vore drinkar utan sugrör?)

Nåja nu ska jag gå tillbaka till soffan och kika lite på tvn med Petra...

Den riktiga julkänslan blev försenad i år...

...Men bättre sent än aldrig... I morse brann äntligen bocken! Nu känner man verkligen att det är jul!

Psst...

Ska du sluta läsa/skriva bloggar och krypa ner bredvid mig nu hjärtat?

Ska du lukta lite på glöggen gosse?

Ja detta fick mer eller mindre sätta punkt för årets julfirande. Åtminstone på julafton. Vi var hos Petras mormor och morfar från kl 2 till efter Karl-Bertils jul.

Nu ska man försöka sammanfatta dagens julfirande lite snabbt. Alla tider är ca-tider

kl 07: Vaknar. Kan inte somna om, funderar på att kliva upp och då vaknar Petra. För att inte störa hennes sömn mer tänkte jag kliva upp. Då säger hon att hon inte vill sova mer. Jag tänkte då att man kunde ligga kvar en stund och bara gosa lite. Det tyckte inte Petra som gick upp ganska snart.

kl 0745: Morgonkaffe i köket

kl 0815: Klapparna delas ut med Svempe (Petras lillebror) som jultomte. skörden har ni redan sett.

kl 0900: Julaftonsfrukost. Mumsigt!

kl 10-14: Petra spelar massa singstar med sin lillebror och går motvilligt med på någon enstaka puss under misteln (Ja det låter kanske konstigt att ens gå med på att pussa sin lillebror under misteln... Det gjorde hon inte... Det var mig hon motvilligt gick med på att pussa)

kl 14: trycker in stackars lilla Chivas i bilen för att åka till Petras mormor och morfar...

kl 1402: anländer och lastar ur Chivas (Vi kanske låter lata men vi hade faktiskt en väldans massa julklappar med oss)

kl 14-15 förbereder inför maten

kl 1455-1610 Behöver jag berätta?!?!?!?!

kl 1610 ännu en julklappsutdelning. Fick några par strumpor, några geishor och en oljemålning av mina svärmorföräldrar

kl 1645-1900 MASSA mat med palt-koma som "efterrätt".

kl 1900 Karl-Bertils jul. Helt enkelt en underbar film gjord av en man som verkligen vet hur man hanterar det svenska språket!

kl 1930 Hemfärd (ja till petra alltså)

kl 1940 Börjat packa inför morgondagen

kl 20 kollat lite på film och fått sig en whiskypinne.

kl 21 whiskypinnen måste ha slagit bra! Jag spelade nämligen singstar med Petra och vann faktiskt någon enstaka gång! Detta berodde på att hon var backupsinger och att take a chance on me är rätt jobbig som backupsinger... Men det behöver ingen veta...

kl NU: Sängdags... Natti Natti, hoppas att ni har haft en bra julafton!

Årets skörd...

Ja vad ska man ha bloggen till om inte redovisa sina julklappar :P Detta är bara vad jag har fått hitills från svärföräldrarna, svärfarföräldrarna och självklart min Petra :)


1st fin randig luvtröja
1st stickad luvtröja
1st hjärtformad ram med 2 st tillhörande ljuslyktor. (så att jag kan ha en bild på mig och petra ovanför sängen med ljuslyktorna bredvid)
1 st presentkort på valfri fotobok (det blir garanterat "konsten att ta vinnande bilder")
1 st "Stud Undies" (Kalsonger med ett ca 1 m långt fack för mitt fortplantningsorgan. Detta paket var från svärföräldrarna med motivationen "så ni kan vara lite sexiga ikväll")
1 st After Eight (svåraste paketet att lista ut)
plus lite pengar.

Ändå är årets skörd inte slut än :)

Men det viktigaste var ändå att Petra var nöjd med sina klappar! Det plus att jag får tillbringa min julafton med henne! <3

Fröhliche Weinachten!

God Jul på er!

Ja nu är det julafton! Som vi har väntat! Tänkte bara passa på att önska alla en riktigt riktigt God Jul!

Grattis till Kizo som skickade första julhälsningen på julafton. Du vann! Priset är en skrapad trisslott!

Snart jul?

Nu börjar det bli lite julstämning iaf. Nu är granen klädd...


Bästa julklappen?

Redan nu har jag gett min första julklapp... Petra var lite deprimerad då vi egentligen skulle haft julklappsutdelning ikväll eftersom vi inte hinner imorrn. Men så skulle hennes mor jobba nu och allt så det fick bli imorgon.

Tyckte lite synd om Petra så hon fick åtminstone en liten julklapp. På sätt och vis en av de bästa om ni frågar mig.

Det var en Rosa Bandet-Almanacka. Två bra saker i en helt enkelt :)

Själv vet jag vad jag önskar mig. Hoppas verkligen att jag får det men jag börjar tveka...


God jul!

Man blir bara så less...

Objektivet jag har köpt fokuserar fel hela tiden... Både med manuell fokus och autofokus.

Min klocka gick sönder igår när jag halkade omkull. Jag hittade en trisslott som inte var färdigskrapad och med 50kr vinst några meter senare men vad hjälper det när självrisken är 100kr...

Kan inte allt bara vända? Och jag mener ALLT!

Dan före dopparedan...

Ja gott folk... Imorgon är det dagen med stort D... Man har funderat lite och hoppas verkligen att det blir en riktigt bra dag! Jag har dragit mitt strå till stacken och gjort allt jag kunnat. Hoppas att jag inte är ensam om det bara...

Jag måste bara få dela med mig av min dröm i natt... Tolka det på rätt sätt nu bara...

Jag drömde av någon konstig anledning att 2 st av petras kompisar hade gått fordon och nu jobbade på den bilverkstad jag skulle lämna in min bil på... Jag var väldigt nervös då en av dem inte lyckades öppna bakluckan för några veckor sedan... I drömmen kunde jag inte gå ifrån verkstaden då jag var livrädd... Det värsta var att en praktikant var deras handledare... Men som tur var vaknade jag och insåg att allt var en dröm... En hemsk sådan... :P

Nåja... nu ska jag göra några tester till med mitt felaktiga objektiv... Se om det finns något sätt att använda det utan autofokus...

Hörs vi inte mer innan jul får jag önska er alla

EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Norrland...

Ja då var man tillbaka i norrland igen... Blev hångelkalas bara jag kom in genom dörren! Dock var det inte med Petra, hon  var ju inte hemma när jag dök upp. Så jag fick nöja mig med Chivas som uppenbarligen hade saknat mig :)

Kanske ska tillägga att jag skulle överraska petra med att komma upp en dag tidigare så därför var hon inte hemma när jag kom hit.

Nåja. Hämtade ut mitt objektiv igår också. Dock var inte fokusproblemet åtgärdat... Nikon vill att jag skickar in både hus och objektiv... Jävla skit. Tur att man har gepe som sköter all kontakt med nikon åt en. Dessutom har gepe lämnat 2 års garanti så jag behöver inte betala något mer än att vara utan kameran några veckor :( Kommer vara helt handikappad!

Aja nu ska jag tydligen spela buzz... ajöken!

Undrar hur det kommer sig egentligen?

Ibland hittar man låtar som man bara avgudar för stunden. Skön melodi, bra röst och sen sitter man där... Bara lyssnar och lyssnar... Jag har hittat en sådan låt nu. Jag kan bara inte sluta lyssna. Highwaymen - American Remains... Johnny Cash är nog en av de bidragande orsakerna till att jag gillar den.



Nåja. Idag när jag var på väg till jobbet ringde de från Gepe Foto och sade att mitt objektiv var tillbaka från reparation/justering. Så det får man hämta imorrn så man kan börja fota på allvar igen ;) Blir smidigt att ha när man ska fota petras innebandy på söndag!

Nåja, idag slutade jag 3 timmar tidigare. Kändes inte så motiverat att vara elektriker som skall assistera när maskiner krånglar om de inte ska köra något. Så jag har städat elverkstaden hela kvällen i stort sett. It's a niiice!

Lycka är att...

...ha en AC/DC-biljett! Orkar inte skriva så mycket om det men jag har haft rysningar i hela kroppen bara jag tänkt på det! Livet är underbart ibland!

Finn ett fel...

Ja det är väl inte speciellt svårt? Det är någon som saknas!


Vad har vi gjort idag?

Jag har inte gjort speciellt mycket... Sov till kl 12 (vilket är orsaken till att jag fortfarande inte har kunnat somna)
Tvättat, diskat lite efter igår, pillat lite med bilder, kollat på tv, pratat med far min om olika vackra fotografier. Vi har samma favoriter!

Eugene Smith kunde sin sak!

The Walk To Paradise Garden

The Wake, Spanish Village

Men nu börjar jag känna mig lite småseg och ska väl krypa till kojs. Dock blev jag plötsligt ännu tröttare när jag kom på att jag inte har bäddat sängen än! Suck! Nu ska man orka bädda innan man lägger sig också... Det hade ju varit helt okej om man inte hade haft ett 240cm brett, tungt duntäcke... Jättemysigt när det väl är på plats men fruktansvärt när man ska bädda själv...

Nåja, bara att bita ihop!

Slänger in ett litet försök att få Martins bil att se ut som en liten modell/leksak

Affärer kan vara intressanta...

För ett tag sedan lade jag ut min gitarr på blocket då jag inte haft tid eller motivation att lära mig spela. Min lediga tid har ängats åt kameran och lära mig den istället. Det är med hjälp av den jag kan få utlopp för min kreativitet.

Nåja för att återgå till gitarren. Jag lade ut den för 1700 inkl väska, stativ, massa plektrum och stämapparat. Rätt lågt pris men ändå envisas folk med att försöka ge skambud... "1000kr och jag hämtar den direkt" o s v. Visserligen är det inga jättesummor det handlar om men jag hatar när folk prutar så in i h-e utan att ha sett varan. Min gitarr var i nyskick! Knappt inspelad en gång. Nåja, jag svarade några av mailen med "Skambud via mail gör mig bara irriterad, speciellt när du inte har sett varan som i detta fallet är i nyskick!" Några svarade inte alls, några svarade något i stil med "Men varför svarar du om du blir så jävla irriterad då?". Sedan var det en tjej som genast bad om ursäkt och förklarade skambudet med att det var så många julklappar nu och att pengar inte växer på träd o s v. Ursäkten godtogs och jag sa att jag kunde tänka mig att gå ner till 1400. (Jag hade räknat med runt 1500 för den då folk inte ger sig utan lite prut.)

Nåja allt verkade frid och fröjd och hon skulle komma och kolla på den idag kl 12. Kl 13 fick jag ett sms att hon var försenad (jo tack) men var på väg. När hon kommer fram ser jag att hon har med sin lilla dotter. Jag har en egenskap att jag ofta känner på mig vad folk har för baktankar o s v. Här kände jag direkt att baktanken var att hon ville få medlidande så att jag skulle sänka priset. Det är dyrt med barn o s v. Som bekräftelse börjar hon berätta om orsaken till förseningen. Deras hund hade tydligen blivit akut sjuk och fick köras till veterinären där den dessutom skulle tillbringa natten verkade det som. "Ja det var ju lägligt att det kom nu i juletid när man redan har ont om pengar" sade hon.

Visst tycker jag lite synd om henne men det är inget jag sänker priset för. Priset var redan sänkt och hon hade ju faktiskt accepterat detta. Om pengarna nu var ett så stort problem för dem just nu kunde hon ju faktiskt köpt en mindre julklapp till sin sambo/man. Jag ska ju inte bli lidande.

Nåja för att göra en lång historia kort blev gitarren såld för 1400.

I övrigt har man inte gjort så mycket idag. Martin har nyligen muckat och kommit hem från boden så vi passade på att umgås lite. Stekte pannkakor, kollade på Björn Gustafsson - Ett Livsverk och spelade Gran Turismo .

Till sist skulle jag vilja säga att jag verkligen gillar musiktjänsten/programmet spotify! Kanon att ha så många låtar tillgängliga helt lagligt! Dock märker man att det är långt ifrån fullständigt! Det finns så många låtar man saknar. De har ofta med den artisten man söker men inte de där små guldkornen. Ta bara låten Goldfinger - Superman som exempel. En riktigt skön "gammal" goding. Det finns massor med Goldfinger, men ingen Superman :( Nåja, det är bara beta än så länge. När en fullversion kommer blir jag nog nöjd :) Men en funktion som jag måste hylla är möjligheten att dela med sig av playlists. Och dessutom ha "öppna" sådana där folk kan slänga in egna låtar. T ex har fotoforumet jag hänger på en egen playlist där vi slänger in små favoriter vilket leder till att andra kanske hittar ny musik. Dagens favorit är nog Emiliana Torrini - Jungle Drum (Länken funkar för dig som har spotify).

Nåja, nu har jag skrivit dagens roman.

Natti natti

Det är inte utan att man längtar...

Till jul! Bara för att få det att kännas närmre öppnade jag lucka nr 13 i chokladkalendern redan nu! Sen blir ju inte längtan mindre när man ser julklappshögen i soffan!



Sen ser man till att undvika kontoutdrag in i det sista... Man vill inte veta vad allt har gått på... Ungefär som med kameraväskan :P

Men det är ändå rätt mycket sanning i talesättet "Julklappar är som stryk, det är roligare att ge än att få!"

Dagens funderingar...

När man skiver blogg skall man verka djup och ha med lite funderingar. Så idag ska jag dela med mig av mina inte allt för djupa funderingar...

1. Varför är kaffefilter utformade som de är?
Är det bara jag som funderat över detta? Man måste alltid vika in två sidor. Kan de inte utforma filtren så att man inte behöver vika? Eller har det något med smaken och filtreringen att göra? Själv har jag ingen aning därför undrar jag :P Dagens I-landsproblem...

2. Segway...
Ja att det är en ny modefluga vore väl lögn men det växer mer och mer verkar det som. Visst kan man tycka att det är lite coolt att bara luta sig åt det håll man vill åka. Men! Här kommer det som får mig att fundera lite... (Ja jag vet att jag har haft för mycket fritid idag)
På segways svenska hemsida berättar de hur bra och miljövänligt det är och den låga kostnaden på ca 25 öre milen. De försöker få oss att använda segway till att pendla till jobbet.

En Segway kommer ca 3-4 mil på en laddning. En normal människa kan nog inte tänka sig att åka mycket längre än ca 1 mil enkel resa. På så vis är den ju perfekt för jobbpendling då. Men i dagens samhälle verkar det som att folket bara blir fetare och fetare. Ska man då ställa undan det förmodligen miljövänligaste, hälsosammaste och billigaste färdmedlet vi har? En cykel ger dig motion, trampar man på lagom kommer man fram lika fort som en segway, en cykel behöver inte laddas, bara byta däck någon gång ibland. Att byta däck på en cykel är nog bra mycket billigare än att byta däck på en segway dessutom. Ska man dessutom slänga in inköpspris i kalkylen så kommer man ganska snart fram till att cykel nog är det bästa alternativet. En ny segway ligger på ca 60 000 svenska riksdaler. En vanlig cykel kan man få för en tusing inne på biltema.

Jag tycker fortfarande att det är fruktansvärt fräck teknik! Men känns det värt det?
Moepp!

Snart ledig!

Ja det ska bli bra skönt! 5 pass kvar på jobbet sen är man ledig i 3 veckor! Det är rktigt efterlängtat kan jag säga!

Idag passade man på att nyttja friskvårdsbidraget från volvo och tog en rygg & nackmassage! Det behövdes verkligen. Vad bra man mådde efteråt! Sedan fixade man en fin sak till nyår (ett år sedan jag och petra förlovade oss). Hoppas att hon blir glad!

Vad trött man blir ibland...

Egentligen skulle jag klivit upp från en massagebänk nu men så blev det visst inte... Så det blev flyttat till fredag.

Nåja då kan man lika gärna hitta på något annat... Som att t ex kolla på sjuka amatörmusikvideos... Får väl dela med mig lite men först tar vi en människa som älskar en transa hon inte ens känner mer än sin familj och börjar hyperventilera när hon närmar sig honom/henne



Sen tar vi en människa som inte kan ta att han går miste om världens största 500kronorscheck...



Sen har vi stekarna Raaban och Recca



Och till slut har vi nya hiten från The Lonely Island


4st Romrussin säljes...

Det är underligt att dessa ALLTID ligger kvar... Varför envisas marabou med att ha dem kvar egentligen?

Nåja, den som är sugen kan få köpa dem, nyskick, aldrig uppätna...

Pris: Bud

Tänk att problem kan få en på gott humör...

Hur går detta till undrar ni då?

Jo det ska farbror Niclas berätta för er!

Jag fotade Petras innebandymatch i Fredags. Märkte att mitt nyinköpta objektiv krånglade lite och fokuserade fel. Fruktansvärt störande! Men så åkte jag in till butiken som jag absolut inte skäms för att nämna. Nämligen GepeFoto!

Man blir ALLTID bemött på ett väldigt trevligt sätt. Vare sig man ska köpa ett batteri, köpa en komplett systemkamerautrustning eller lämna in något på garantireparation. Säljaren hjälpte mig att konstatera felet. Kollade över mina andra objektiv också för säkerhets skull. Samt tog hand om gluggarna som det var fel på. Dessa skickas direkt imorgon och beräknas vara tillbaka om ca 2 veckor.

Deras bemötande får en alltid på gott humör! För det känns ju rätt trist när dyra gluggar krånglar. Men de tar hand om saken på ett väldigt bra sätt! Så om ni bor i skaraborgsområdet och ska köpa kameragrejer bör ni gå dit! Man känner sig alltid välkommen!

Nu ska jag fira med att laga lite mat.

Man vet att man är i Norrland när...

Folk inte ställer in bilen i garaget utan sparken...


"In Sweden we call it a kick"

Intressant förmiddag...

Vaknade i morse av att Petra låg och snarkade... Låg och väntade en timme på att Petra skulle vakna. Det är ju faktiskt min namnsdag och då kan det vara kul att bli uppvaktad med frukost på sängen...

Nåväl. Petra vaknar till slut. Säger knappt god morgon utan bara kliver upp... Jag ligger kvar och väntar på att hon förhoppningsvis ska komma in med frukost på sängen. Rätt var det är kommer det ett sms "Vill du ha frukost?". Jag svarar "Jo tack, helst på sängen :)" eller något i den stilen.

Petra kommer in med två smörgåsar och en stor kopp te. Jag blir helnöjd, men det varade inte länge... Efter ca 4 tuggor på första smörgåsen och 3 klunkar te frågar hon om vi ska fortsätta äta ute i köket?
-"Eh men va?"
-"Ja mitt te svalnar"
-"Okej vi går väl upp då"

Extremt mysig frukost. Sedan har vi slagit in julklappar till förbannelse och svurit över hur dålig tejpen varit samt slagits om saxen.

Hur man fördriver tiden...

Det kan vara ett problem ibland... Igår gjorde jag inte speciellt mycket... Jag kollade på Monthy Pythons "Meningen Med Livet" Sedan överraskade jag min Petra på praktiken. Jag kom och hämtade henne och gav henne några röda fina rosor :)

Sedan kände Petra för att ligga och sova på soffan så jag gick ut i köket med kameran för att leka lite... (Resultatet syns nedan)

Idag har vi varit i Gävle och handlat julklappar och kollat på bocken som faktiskt står än så länge(!) Jag hade funderingar på att gå in på Gävles Turistinformation med en bensindunk och ett paket tändstickor i handen och fråga var bocken fanns. Men jag hade varken dunk eller tändstickor så det fick vara.

Här slänger vi in ett gäng bilder då...















Och här har vi den ännu levande bocken... Men de har förberett med brandsläckare ifall brännarna skulle ångra sig :P




Vad kallar man detta?

Emo eller nörd? :P

Döm själva...


RSS 2.0