Vart tog sommaren vägen?

Ena dagen längtar man efter sommar och semester! Andra dagen har allt bara flugit förbi och man har jobbat i 2 veckor! Vart tog allt vägen?

Solnedgång bland raukarna på Fårö

Skillnaden mellan män och kvinnor...

Det är såhä det ligger till...
Jag har en lägenhet där min älskade Petra hälsar på med jämna mellanrum. Inget konstigt i det... Dock är det såhär det ligger till, jag har en dusch i min lägenhet. När jag flyttade in hade jag en schampooflaska på hyllan. Nu har jag inte det längre. Jag får inte ens plats med den i hyllan. Det är någon annan som tydligen behöver den platsen.




Min flaska står numera på vattenblandarn...
Men jag får se det som så. Att Petra bor här och hälsar på hemma hos sig med jämna mellanrum istället. Det gör saken mycket lättare :P

Glömde visst...

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag glömde skriva en sak innan. Min älskling gjorde scones imorse som var himmelskt goda! Hon är definitivt världens bästa!

Är du nöjd nu Petra? :P

Inte bra inte bra!

Har hostat blod två mornar i rad nu och börjar tröttna. Har fått slemlösande hostmedicin som jag verkligen hoppas att den hjälper! För mitt huvud pallar inte mycket mer. Jag lever på Ipren och har börjat tröttna på det!

Orkar inte skriva så mycket mer nu.

Ni kvinnor klagar över att föda barn!

Ni skulle bara veta hur det är för en kille att vara riktigt förkyld!

Tänk er att huvudet dunkar som om det skulle sprängas inom 2 röda. Feber som gör att du fryser som om du vore naken på nordpolen ena sekunden och svettas som om du vore Eskimåklädd på Hawaii andra sekunden. Halsen känns som om någon har tryckt ner ett rivjärn medans jag sov. Snoret rinner som niagarafallen... Ja kort och gott ett jäkla elände!

Och ni gnäller på att det är jobbigt att föda barn?
När ni föder barn tar ni ledigt från jobbet... Jag jobbar trots att jag mår så här dåligt! :P

Var ska detta sluta?

Jag börjar bli rädd för mig själv!

1. Har Volvokombi med 15"fälgar för komfortens skull
2. Tog en dagstripp till Ullared i fredags...
3. Har sedan idag dessutom ett ICA-kort!!!

Var ska detta sluta?

Usch och fy!

Små sjukdomar och dylikt är nog kroppens sätt att säga till människan att man inte är redo för att jobba riktigt än. Ikväll kl 2030 börjar allvaret igen och jag har halsont samt lite lite feber. Dock är det inte speciellt allvarligt så jag ska nog klara av att jobba... Det är inte kul att sjukanmäla sig på nattveckan så kroppen får nog jobba hårdare än så här för att jag ska skippa jobbet! ;)

Nu ska vi summera semestern!
Vad gäller vädret lyckades jag pricka in semestern riktigt riktigt bra! Första veckorna var det nästan tropisk värme på gott och ont. Sedan var väl kanske Englandsvädret inte det bästa. Men samtidigt är ju inte England känt för sitt vackra väder direkt!

Vad gäller sällskapet hade det inte kunnat bli bättre! Det längsta jag och Petra var ifrån varandra nu på semestern var en kväll i England när jag och Andy drog till puben för att jag ville prova några olika sorters öl. I övrigt har vi varit som ihoplimmade. Dock kanske det bara är jag som tycker att det är bra. Får hoppas att Petra inte har tröttnat på mig nu :P.

Orkar inte sitta här länge till så jag drar mig mot soffan och Petra!

Hade finemang alla och hoppas att ni har haft en bra semester!

16 Aug 2008 betyder...

Ja vad betyder det egentligen? Det kom Petra och jag på vid halv 8 ikväll.

Det är våran ettårsdag, även om det känns fruktansvärt att man hade glömt bort det så var det nästan tur att bägge hade glömt. Skulle kännas extremt ruttet om Petra hade kommit ihåg och inte jag! Nåja, vi tog det med en klackspark och började göra oss i ordning för att gå ut. Sedan kom vi fram till att en utekväll hade kostat på tok för mycket. Dessutom var vi faktiskt mer sugna på mat än sprit. Det hela slutade med att vi bokade bord för 2 på Riviera. Samma resturang som vi åt på för exakt ett år sedan. Det blev t o m samma mat! Dock blev det fel bord men det fick duga. Maten var som vanligt helt underbart god! En stor kolgrillad Entrecôte med bearnaisesås är fina grejer!

Måste bara lägga in en ett år gammal bild dagen till ära!
Fjantigt eller sött, välj själva! Personligen tycker jag att det är min bästa present någonsin!

Allmänt datagnäll...

Jag brukar göra mina bildredigeringar på min stationära men nu är den smockfull och har inte plats för dagens bilder. Då tänkte jag koppla in min stationära skärm i min bärbara för att få lite vettigare färger och kontraster som stämmer mer överens med en verklig utskrift.

Vad händer? Jo...
Till att börja med är det ju Vista Home Basic på min bärbara. Efter 20 omstarter, 27 "Fan!!!" och 13 "Jävla datorjävel!!!" hoppar den igång. Dåså, då kopplar vi in skärmen och ser vad som händer.

Vad händer? Jo...
Först blir jag lycklig och ser att den externa hoppar igång direkt och programmet för bildskärmsval ploppar upp omgående. Vista kanske inte är så dumt tänkte jag. Helt plötsligt ser jag hur hela bilden fladdrar! Precis som det kunde göra på gamla slitna CRT-skärmar. "Det är ju för i h-e en TFT!!!" svor jag för mig själv. Men men, jag tänkte att det kanske bara beror på att två bildskärmar är för tungt för min 5kkr laptop. Skiftar över så det enbart kör på den stationära skärmen. Flimmret är fortfarande kvar. Letar runt bland både grafikkortets och bildskärmens inställningar utan resultat. Tänker att en omstart kanske kan åtgärda problemet.

Vad händer? Jo...
Efter 20 omstar....................................
Flimmret finns fortfarande där och dyker upp periodvis precis som innan. Känner ett behov av att lugna nerverna. Går ut och inhalerar lite nikotin för att komma tillbaka. Sätter mig i stolen och tar några djupa andetag...

Vad märker jag? Jo...
Bildskärmsflimmret kommer i samband med att laddaren till min laptop surrar. Kopplar sedan in laddaren i ett vägguttag istället för grenuttaget som skärmen är inkopplad i.

Vad händer? Jo...
Flimmret försvinner nästan helt och datorn är redo för att jobba. En timme har gått sedan jag startade. En timme helt åt skogen bara för att jag vill redigera bilderna med extern skärm och Photoshop CS3 istället för CS2...

Vad kan man då dra för slutsats av detta? Jo...
1. Köp aldrig en bärbar HelvetesPackard!
2. Köp aldrig Windows Vista!
3. Se till att ha den bästa bildbehandlingsprogramvaran på din stationära med XP.
4. Se alltid till att ha gott om utrymme på datorn som FUNGERAR!

Nu har jag skrivit av mig och gnällt färdigt. Innan ni lägger in kommentarer som "Mac är fina grejer" "Köper du PC får du skylla dig själv" etc bör ni läsa boken "Ett liv i gips" :P

Jag vet att jag borde lagt några extra lappar på en Macbook... Men det är alltid lätt att vara efterklok.

Nu ska vi återgå till bildredigering och jag hoppas att min lilla story kan glädja någon. //Niclas

Ullared...

Jahapp... Då var den delen av Svenssonsemestern avklarad... Vi har varit i Ullared och handlat på Gekås. Eftersom det är en bit att köra så måste man handla mycket för att ha igen pengarna man la på bensin. Det problemet hade inte Petra och Fia. Det är anledningen till att mitt kvitto motsvarade (Petras kvitto + Fias kvitto) x 2 :P

Nu börjar jag bli seg och orkar inte dela med mig mer. Att ha semester tar verkligen musten ur en! Men på söndag är det dags för jobb igen så man kan vila upp sig inför nästa års semester!

England...

Nu var det dags att lämna en liten rapport...

Det var, tro det eller ej... Min första flygresa! Var inte speciellt nervös faktiskt, mer förväntansfull! Det fanns en bar precis bredvid gaten, dock tog jag inget för att lugna nerverna. Snarare för att svalka mig! Det var inte riktigt den svalaste dagen på året. Jag funderar på om det var raka motsatsen! Värmen var oundviklig! Så det fick bli en liten drink fylld med krossad is.

Väl på planet var det inte direkt svalt heller men det var rätt OK. Dock var jag som ett litet barn på julafton, jag ville att de skulle köra iväg med en gång! Dock fick vi vänta på en liten säkerhetsdemonstration. Aja, sedan bar det iväg och man hade en underbar utsikt. Det härligaste var att se landskapen i England! En viss skillnad mot Sverige må jag säga!

Nåja, väl framme i Bristol gick allt bra, vi fick våra väskor och drog vidare för att invänta Andy (Erikas trolovade). Han var lite sen så Freja fick en ny blöja medans vi väntade. När han väl kom dit frågade han Erika var bilbarnstolen var? Helt plötsligt kom vi fram till att stolen förmodligen stod kvar på bandet och väntade på sin ägare. Efter lite strul fick vi till slut tag i den.

Sedan kom nästa lilla problem, det var dags att packa in allt i bilen. Det var en liten Honda Civic Sedan/kombikupé så det var lite svårt att packa in 3 stora resväskor samt handbagage i bagageutrymmet. Efter att ha pressat in 2 av väskorna samt lite handbagage kom vi fram till att den tredje inte gick in. Vi tömde ur kläderna ur den tredje och pressade in dessa där det fanns utrymme. Sedan satt jag och Petra med den sista väskan i vårat knä på väg "hem" från flygplatsen.

Nåväl vi kom fram, packade ur allt och drog vidare för att köpa lite mat. Vi åt kyckling från KFC. Det var den mest mättande hamburgare jag någonsin ätit!

Till sist. Idag spenderade vi dagen nere i Newton Abbot. Riktigt mysig stad men med hemskt trånga gator och trafik som skulle få E20 att blekna! Kan tillägga att det står bilar fickparkerade på bägge sidor dessutom. Helt plötsligt förstår jag varför engelsmän är så "besatta" småbilar. Något annat får inte plats! Aja ögonen börjar bli trötta och grusiga så det är väl lika bra att ge vika och knoppa in.

Jag hör väl av mig någon annan dag med lite fler "upplevelser".

Avslutar med två små bilder tagna från flygplanet. Ni får ursäkta kvalitén men fönstren var inte direkt nytvättade.

Vackra moln med ett vackert engelskt landskap i skugga.



Lite fler fina moln...



På återseende!

RSS 2.0